Torzsa 2000 Bt.          „Spóroljon időt magának”

Talaj mintavétel és ügyintézés

 

A  hazai nitrát-rendelet cselekvési programja a HMGY (Helyes Mezőgazdasági Gyakorlat)  előírja 5 évente a talaj-mintavételezés elvégeztetését, illetve talajvizsgálaton alapuló tápanyag-utánpótlás megvalósítását. 


A kölcsönös megfeleltetés rendszere szerint „Nitrát-érzékeny területen a műtrágya felhasználás feltétele, hogy a gazdálkodó rendelkezzen 5 évnél nem régebbi talajvizsgálati eredménnyel.

Az 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet 3. § 7. bekezdése alapján a kijuttatandó műtrágya hatóanyag mennyiséget  talajvizsgálatokra alapozottan kell meghatározni. A szükséges talajvizsgálatokhoz a külön jogszabályban foglaltak szerint kell talajmintát venni.


A talaj vizsgálatok meglétét a Kölcsönös Megfeleltetés (KM) rendszerében az illetékes hatóság folyamatosan ellenőrzi.

Nem megfelelés esetén a szankció mértéke a 81/2009. (VII. 10.) FVM rendelet alapján a terület alapú támogatás %-ában kerül meghatározásra, mértéke széles intervallumban mozoghat 1-3% tól akár komolyabb támogatás megvonásig.

 

Cégünk elvégzi Ön helyett a talajminta vételt, majd akkreditált laborban bevizsgáltatja azokat az Ön igényei szerint.

 

A szakszerű talajminta vételt a 90/2008. (VII.18.) FVM rendelet 4. számú mellékletében foglaltak alapján végezzük, a részminták vételének helyét GPS-el rögzítjük, a területről talaj mintavételi térképet ill. jegyzőkönyvet állítunk ki.

 

Vegye igénybe szolgáltatásunkat!

Elérhetőség:

 

e-mail: torzsa2000@gmail.com

tel: +36/30-552-1843