Torzsa 2000 Bt.          „Spóroljon időt magának”

Nitrát adatközlés

 

A vizek mezőgazdasági eredetű nitrát szennyezéssel szembeni védelméhez szükséges cselekvési program részletes szabályairól, valamint az adatszolgáltatás és nyilvántartás rendjéről szóló 59/2008. (IV. 29.) FVM rendelet 10. § (2) bekezdése  adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő a nitrátérzékeny területen gazdálkodók számára a naptári évet követő év március 31.-ig, melyet 2013-2014. gazdálkodási évtől kezdődően csak elektronikusan lehet teljesíteni.

 

Az adatszolgáltatás elmaradása, vagy valótlan adattartalommal történő benyújtása esetén a vizek mezőgazdasági eredetű nitrátszennyezéssel szembeni védelméről szóló 27/2006. kormányrendelet alapján, az illetékes kormányhivatal növény- és talajvédelmi igazgatósága nitrát adatszolgáltatás bírságot szabhat ki a gazdálkodóra.

 

A rendelet alapján adatszolgáltatási kötelezettsége van

  • nitrátérzékeny területen minden mezőgazdasági tevékenységet folytató gazdálkodónak (kivéve a magánszemélyek háztartási igényeit nem meghaladó állattartók)
  • nitrátérzékeny területen kívül a magánszemélyek háztartási igényeit meghaladó mértékű állattartást folytató személynek, gazdasági társaságnak.

 

Igény esetén elvégezzük Ön helyett az évente teljesítendő, elektronikusan benyújtandó nitrát adatközlést.  Önnek mindössze az ehhez szükséges adatokat kell megadnia, a többi a mi dolgunk.

 

Vegye igénybe szolgáltatásunkat!

Elérhetőség:

 

e-mail: torzsa2000@gmail.com

tel: +36/30-552-1843